Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Huvipuistojen ilmaisrannekkeet historiaan

Lasten Päivän Säätiö on päättänyt vuoden 2011 alusta lukien luopua käytännöstään myöntää maksuttomia rannekkeita Journalistiliiton jäsenille.

Ilmaisrannekkeita on myönnetty Linnanmäelle ja muihin huvipuistoihin vuosia. Aika on kuitenkin jo ajanut arveluttavan käytännön ohi. Lasten päivän säätiö ilmoitti tänään lopettavansa ilmaislippujen jakelun toimittajille. 

-Maksuttomien toimittajarannekkeitten myöntämisellä on epäilemättä ollut aikojen alussa jokin perusteltu syy. Nykypäivän näkökulmasta asiaa tarkastellen on hyvin vaikea löytää mitään perustetta tällaiselle menettelylle, sanoo Lasten päivän säätiön toiminnanjohtaja Risto Räikkönen kirjeessään Journalistiliitolle.

-Linnanmäen rannekkeitten suosio on ollut toimittajien keskuudessa suuri. Vuosittain olemme myöntäneet toimittajille vastikkeettomia etuisuuksia satojen tuhansien eurojen arvosta. 

-Vastikkeettomien rannekkeitten jakaminen toimittajille ei miltään osin tue säätiömme päämäärää, sanoo Räikkönen.

-Sen lisäksi, että Lasten Päivän Säätiö ei näistä rannekkeista ole saanut lainkaan tuloja se on joutunut maksamaan myöntämistään eduista arvonlisäveroa. Tältä osin vero on kaiken lisäksi ollut vähennyskelvotonta.

Journalistiliitto on pitkään ranneke-edusta kertoessaan huomauttanut, että liitto ei suosittele jäsenilleen perusteettomien etuuksien kerjäämistä ammatin varjolla. JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen kehotti tammikuussa lehtihaastattelussa pohtimaan edusta luopumista, koska ilmaisrannekkeiden käytäntö saattaa heittää varjoa uskottavuuden ylle. 

Lasten päivän säätiö ei kuitenkaan halua heikentää työtään tekevien journalistien palveluja.

-Kun toimittaja tulee tekemään toimituksellista työtä huvipuistoomme on hänen – ja mahdollisen työryhmänsä – käytössä rannekkeitten lisäksi kaikki muukin tarvittava tuki henkilöhaastatteluista erilaisiin teknisiin tukitoimiin asti, vakuuttaa Räikkönen.