Uutiset / 02.12.2015

Hanne Aho yhteiskuntasopimuksen kaatumisesta: ”Kyllä harmittaa”

Keskiviikkoaamun uutinen yhteiskuntasopimuksen kaatumisesta on huono uutinen Journalistiliitolle.

”Kyllä harmittaa”, kommentoi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Yhteiskuntasopimuksen vaihtoehtona ovat pääministeri Juha Sipilän syyskuussa esittelemät pakkolait. Jos pakkolakipaketti tulee voimaan, se muun muassa lyhentää lomia ja leikkaa sairausajan palkkaa.

”Pakkolakipaketti kohtelee journalisteja erityisen huonosti. Yhteiskuntasopimuksen vaikutukset olisivat olleet tasapuolisempia”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Savolainen toteaa, että liitto valmistautuu nyt kiireiseen työmarkkinasyksyyn. Syksyllä 2016 neuvotellaan työehtosopimuksista lähes kaikilla Journalistiliiton sopimusaloilla.

Puheenjohtaja Aho näkee, että yhteiskuntasopimuksesta voidaan vielä neuvotella. Journalistiliitto tekee edelleen työtä sen eteen, että pakkolait eivät tulisi voimaan. Pakkolaista on parhaillaan käynnissä lausuntokierros, jossa SJL on lausumassa yhtenä harvoista ammattiliitoista.

 

Lisätiedot:

puheenjohtaja Hanne Aho

050 525 4345 / hanne.aho(at)journalistiliitto.fi

 

edunvalvontajohtaja Petri Savolainen

050 534 2485 / petri.savolainen(at)journalistiliitto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.