Uutiset / 10.11.2011

Etelä-Amerikan kirjeenvaihtajille kattojärjestö

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin saksalaisen DPA:n Chilen-kirjeenvaihtaja Mauricio Weibel. Hänen mukaansa järjestö syntyy erikoisella hetkellä, jota leimaavat tiedonvälityksen mullistukset ja yleisön tulo mukaan sisällöntuotantoon. Myös globaali geopolitiikka on muutoksen tilassa, kun uudet vallat, kuten Kiina, Intia ja Latinalainen Amerikka, voimistavat ääntään.

"Me kirjeenvaihtajat olemme olleet yksinäisiä susia. Sen huomaa erityisesti, kun lähdemme - useimmiten yksin - raportoimaan sodista, huippukokouksista ja muista tapahtumista", Weibel sanoo. Hän uskoo, että uusi järjestö helpottaa yhteistyötä kollegojen kesken.

Järjestön perustamiseen osallistui kirjeenvaihtajayhdistysten edustajia Argentiinasta, Boliviasta, Brasiliasta, Chilestä, Ecuadorista, Perusta ja Uruguaysta sekä Kolumbiassa ja Paraguayssa toimivia journalisteja.

Mukana on suuria, jopa sadan jäsenen yhdistyksiä Rio de Janeirosta, Limasta ja Caracasista, mutta myös pienempiä ryhmiä esimerkiksi Montevideosta ja Brasiliasta.

Järjestö pyrkii laajentamaan toimintaansa Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella. Se pitää virallisen kokouksen kolmen vuoden välein, mutta kokoontuu vuosittain ajankohtaisten teemojen ympärille. Ensi vuonna Argentiinan Mar de Platassa järjestettävässä foorumissa on aiheena ihmisoikeudet.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.