Uutiset / 10.11.2011

Etelä-Amerikan kirjeenvaihtajille kattojärjestö

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin saksalaisen DPA:n Chilen-kirjeenvaihtaja Mauricio Weibel. Hänen mukaansa järjestö syntyy erikoisella hetkellä, jota leimaavat tiedonvälityksen mullistukset ja yleisön tulo mukaan sisällöntuotantoon. Myös globaali geopolitiikka on muutoksen tilassa, kun uudet vallat, kuten Kiina, Intia ja Latinalainen Amerikka, voimistavat ääntään.

"Me kirjeenvaihtajat olemme olleet yksinäisiä susia. Sen huomaa erityisesti, kun lähdemme - useimmiten yksin - raportoimaan sodista, huippukokouksista ja muista tapahtumista", Weibel sanoo. Hän uskoo, että uusi järjestö helpottaa yhteistyötä kollegojen kesken.

Järjestön perustamiseen osallistui kirjeenvaihtajayhdistysten edustajia Argentiinasta, Boliviasta, Brasiliasta, Chilestä, Ecuadorista, Perusta ja Uruguaysta sekä Kolumbiassa ja Paraguayssa toimivia journalisteja.

Mukana on suuria, jopa sadan jäsenen yhdistyksiä Rio de Janeirosta, Limasta ja Caracasista, mutta myös pienempiä ryhmiä esimerkiksi Montevideosta ja Brasiliasta.

Järjestö pyrkii laajentamaan toimintaansa Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella. Se pitää virallisen kokouksen kolmen vuoden välein, mutta kokoontuu vuosittain ajankohtaisten teemojen ympärille. Ensi vuonna Argentiinan Mar de Platassa järjestettävässä foorumissa on aiheena ihmisoikeudet.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.