Uutiset / 29.06.2011

Esan Kirjapaino tuomittiin korvauksiin ikäsyrjinnästä

Kouvolan hovioikeus on 29.6.2011 antamallaan tuomiolla tuominnut Esan Kirjapaino Oy:n mittaviin korvauksiin Etelä-Suomen Sanomien toimittajien irtisanomisiin liittyvässä jutussa.

Hovioikeus katsoi, että Esan Kirjapaino oli valikoinut irtisanottavat työntekijät pelkästään heidän korkean ikänsä perusteella. Vaikka yhtiöllä on ollut lain edellyttämä tuotannollinen peruste työntekijöidensä irtisanomiselle, on irtisanomisia pidettävä tuomion perusteluiden mukaan laittomina, kun irtisanottavat työntekijät on valikoitu syrjivin perustein.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.