Uutiset / 15.12.2023

Elokuva- ja tv-tuotantoalan ammattilaisten hyvinvointia tutkitaan

SET Kuva:

Vuoden 2024 alussa osana sosiaalisen kestävän kehityksen hanketta alkaa elokuva- ja tv-tuotantoalan ammattilaisten terveyttä, hyvinvointia ja niihin vaikuttavia tekijöitä selvittävä tutkimus, jonka toteuttaa Työterveyslaitos.

Tutkimus koskee elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöissä työskenteleviä. Tutkimuskysely toteutetaan alkuvuodesta.

Kyselytutkimuksen, työpaja-aineiston ja asiantuntijapaneelin pohjalta laitos tuottaa suosituksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi alalla, ja arvioi tulosten hyödyntämismahdollisuudet sekä jatkotutkimustarpeet.

Tutkimuksen mahdollistajina toimivat Journalistiliitto, APFI sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry.  Tutkimus rahoitetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuella (RRF).

Viestimme asiasta lisää ensi vuoden puolella.


Katso myös

Kaikki uutiset

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.

Sanoma tuli pyöreään pöytään freelancejournalistien työn ehdoista

Pyöreän pöydän tapaamisen ajatus on, että voidaan keskustella ilman sitoutumista suoraan neuvotteluihin.