Uutiset / 15.12.2023

Elokuva- ja tv-tuotantoalan ammattilaisten hyvinvointia tutkitaan

SET Kuva:

Vuoden 2024 alussa osana sosiaalisen kestävän kehityksen hanketta alkaa elokuva- ja tv-tuotantoalan ammattilaisten terveyttä, hyvinvointia ja niihin vaikuttavia tekijöitä selvittävä tutkimus, jonka toteuttaa Työterveyslaitos.

Tutkimus koskee elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöissä työskenteleviä. Tutkimuskysely toteutetaan alkuvuodesta.

Kyselytutkimuksen, työpaja-aineiston ja asiantuntijapaneelin pohjalta laitos tuottaa suosituksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi alalla, ja arvioi tulosten hyödyntämismahdollisuudet sekä jatkotutkimustarpeet.

Tutkimuksen mahdollistajina toimivat Journalistiliitto, APFI sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry.  Tutkimus rahoitetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuella (RRF).

Viestimme asiasta lisää ensi vuoden puolella.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.