Uutiset / 19.08.2011

Elokuva- ja tv-tessin neuvottelut käynnistyivät

Elokuva- ja tv-tuotannon työehtosopimusneuvottelut alkoivat perjantaiaamuna 19.8. EK:n tiloissa Etelärannassa. Sopimuksen osapuolet ovat työntekijäpuolella Teatteri- ja Mediatyöntekijät TeMe ja Suomen Journalistiliitto SJL ja työnantajapuolella Palvelualojen työnantajaliitto Palta.

TeMe ja SJL antoivat Paltalle oman tekstiesityksensä. Palkkaesitys jätetään vasta syyskuun puolella. Vastapuoli lupasi palata kommentein ja oman esityksensä kanssa syyskuun alun neuvotteluissa. 

Nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo loppuu 30.9.

Sopimus ei ole yleissitova. Silti se toimii koko alan vähimmäisnormina yleisesti. Työnahtajaliittoon kuuluu parikymmentä yritystä, jotka lähes kaikki ovat elokuvayrityksiä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.