Uutiset / 19.08.2011

Elokuva- ja tv-tessin neuvottelut käynnistyivät

Elokuva- ja tv-tuotannon työehtosopimusneuvottelut alkoivat perjantaiaamuna 19.8. EK:n tiloissa Etelärannassa. Sopimuksen osapuolet ovat työntekijäpuolella Teatteri- ja Mediatyöntekijät TeMe ja Suomen Journalistiliitto SJL ja työnantajapuolella Palvelualojen työnantajaliitto Palta.

TeMe ja SJL antoivat Paltalle oman tekstiesityksensä. Palkkaesitys jätetään vasta syyskuun puolella. Vastapuoli lupasi palata kommentein ja oman esityksensä kanssa syyskuun alun neuvotteluissa. 

Nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo loppuu 30.9.

Sopimus ei ole yleissitova. Silti se toimii koko alan vähimmäisnormina yleisesti. Työnahtajaliittoon kuuluu parikymmentä yritystä, jotka lähes kaikki ovat elokuvayrityksiä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.