Uutiset / 13.01.2012

DocPoint luotaa Suomen paikkaa maailmassa

Tammikuussa 11. kerran järjestettävä DocPoint-festivaali tuo Helsingin elokuvateattereiden valkokankaille joukon tuoreita ja ajankohtaisia dokumenttielokuvia arabimaista ja Euroopasta.

Arabimaailmaa käsittelevässä elokuvasarjassa pureudutaan sekä arabikevään tapahtumiin että islamin murrokseen. Euroopan tilannetta käsittelevä sarja puolestaan osoittaa, ettei talouskriisi ole vanhan mantereen ainoa ongelma. 

DocpPoint ajattelee maailmanlaajuisesti ja toimii paikallisesti. Myös kotimaasta valittuja elokuvia yhdistää aiheiden kansainvälisyys: tekijät tutkivat muiden maiden oloja sekä Suomen roolia osana globaalia maailmantaloutta. Elokuvissa esille nousevat niin kidutuksen uhrit, ylikansallinen ruoantuotanto kuin suuryritysten toiminta ja teknologian merkitys kulttuurissa.

Myös DocPointin tämänvuotisen  Apollo-palkinnon saaja Iikka Vehkalahti on painottanut kansainvälisen korkeatasoisen dokumenttielokuvan merkitystä myös Ylen ohjelmistossa. ”Jotain on pielessä, jos Suomen, Euroopan ja USA:n ulkopuolisesta maailmasta, jossa asuu 88 prosenttia planeettamme asukkaista, tulee vain neljä prosenttia päätelevisiokanavien ohjelmistosta”, sanoo Vehkalahti.

Kesällä 2011 New Yorkista alkanut DocPointin suomalaista dokumenttielokuvaa esittelevä maailmankiertue jatkaa seuraavaksi Latinalaiseen Amerikkaan.  Dokumenttikiertueen tavoitteena on nostaa suomalaista korkeatasoista ja monipuolista dokumenttielokuvakulttuuria esiin maailmalla. Kiertue jatkuu aina syksyyn 2012 asti.

Yhdestoista DocPoint-festivaali järjestetään Helsingin keskustan elokuvateattereissa 24.–29.1.2012. 

Lisätiedot, materiaalit ja haastattelupyynnöt:
Tiedottaja Emma Taulo
press@docpoint.info
puh. 046 558 6775
www.docpoint.info

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.