Uutiset / 22.02.2012

Antti Kaarto jatkaa Kymeenlaaksossa puheenjohtajana

Kymen Sanomien toimittaja Antti Kaarto valittiin edelleen Kymenlaakson Journalistit ry:n puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa lauantaina 18.2.2012 Iitissä.

Hallituksen jäseniksi valittiin Katariina Hakaniemi, Satumiia Masalin ja Krista Lihvonen Kouvolan Sanomista, Outi Palmu, Heidi Nevalainen ja Timo Suurnäkki Kymen Sanomista, Ritva Launeskoski Iitinseutu-lehdestä sekä freelancer Arja Ukkonen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Ilkka Kujala Keskilaakso-lehdestä ja Anne Penttinen Kouvolan Sanomista.
 
Vuoden journalistina palkittiin kokouksen alussa Kymen Sanomien verkkotoimittaja Johanna Vehkaluoto. Vehkaluoto tarttui noin vuosi sitten tehtävään, jota ei Kymenlaakson lehdissä ollut aiemmin tehty. Hän on itse joutunut muotoilemaan työnkuvansa ja tehnyt työnsä rohkeasti ja edistyksellisesti. Hänen työtään pidetään niin onnistuneena, että erillistä verkkotoimittajaa harkitaan nyt muissakin Lehtimedian lehdissä. Nettisivut ovat palkitun itsensä luonnehdinnan mukaan lehden käyntikortti, joiden tarkoitus on lisätä paperilehden tilauksia.
 
Vuoden valottajan lyhty luovutettiin Myllykoski Paperin/UPM Myllykosken paperitehtaan työsuojeluvaltuutetulle Risto Uotilalle vuosikokousta ennen ke 15.2.2012 Kouvolan Inkeroisissa. Risto Uotilan työpanos on noussut erityisen tärkeäksi tehtaan lopetettua toimintansa vuoden 2011 lopussa. Risto Uotila on välittänyt tietoa ja hankkinut haastateltavia tehtaan kriittisissä vaiheissa. Hän on auttanut toimittajia ja ollut myös itse aktiivinen. Uotila toimii yhdyshenkilönä Myllykosken paperitehtaan viimeisistä hetkistä ja tehtaan lopettamisen jälkitilanteesta tekeillä olevassa Kari Pyrhösen toimittamassa Myllykoski-dokumenttifilmissä, joka esitetään MTV3:lla vappuna. Uotila on raportoinut paikallisten lehtien toimittajille filmihankkeen etenemisestä. Tämän vuoden puolella Uotilan tehtävänä on ollut innostaa työttömäksi jääneitä tehtaan työntekijöitä uusille urille, ja myös tästä hän on raportoinut lehdistölle. Risto Uotila osoittaa avoimuudellaan, että työttömyys ei ole maailmanloppu. Työttömyys on asia, josta voi puhua. Puhumalla voidaan hälventää työttömien mielen ahdinkoa ja edistää tulevaisuuteen suuntautumista.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.