Uutiset / 22.02.2012

Antti Kaarto jatkaa Kymeenlaaksossa puheenjohtajana

Kymen Sanomien toimittaja Antti Kaarto valittiin edelleen Kymenlaakson Journalistit ry:n puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa lauantaina 18.2.2012 Iitissä.

Hallituksen jäseniksi valittiin Katariina Hakaniemi, Satumiia Masalin ja Krista Lihvonen Kouvolan Sanomista, Outi Palmu, Heidi Nevalainen ja Timo Suurnäkki Kymen Sanomista, Ritva Launeskoski Iitinseutu-lehdestä sekä freelancer Arja Ukkonen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Ilkka Kujala Keskilaakso-lehdestä ja Anne Penttinen Kouvolan Sanomista.
 
Vuoden journalistina palkittiin kokouksen alussa Kymen Sanomien verkkotoimittaja Johanna Vehkaluoto. Vehkaluoto tarttui noin vuosi sitten tehtävään, jota ei Kymenlaakson lehdissä ollut aiemmin tehty. Hän on itse joutunut muotoilemaan työnkuvansa ja tehnyt työnsä rohkeasti ja edistyksellisesti. Hänen työtään pidetään niin onnistuneena, että erillistä verkkotoimittajaa harkitaan nyt muissakin Lehtimedian lehdissä. Nettisivut ovat palkitun itsensä luonnehdinnan mukaan lehden käyntikortti, joiden tarkoitus on lisätä paperilehden tilauksia.
 
Vuoden valottajan lyhty luovutettiin Myllykoski Paperin/UPM Myllykosken paperitehtaan työsuojeluvaltuutetulle Risto Uotilalle vuosikokousta ennen ke 15.2.2012 Kouvolan Inkeroisissa. Risto Uotilan työpanos on noussut erityisen tärkeäksi tehtaan lopetettua toimintansa vuoden 2011 lopussa. Risto Uotila on välittänyt tietoa ja hankkinut haastateltavia tehtaan kriittisissä vaiheissa. Hän on auttanut toimittajia ja ollut myös itse aktiivinen. Uotila toimii yhdyshenkilönä Myllykosken paperitehtaan viimeisistä hetkistä ja tehtaan lopettamisen jälkitilanteesta tekeillä olevassa Kari Pyrhösen toimittamassa Myllykoski-dokumenttifilmissä, joka esitetään MTV3:lla vappuna. Uotila on raportoinut paikallisten lehtien toimittajille filmihankkeen etenemisestä. Tämän vuoden puolella Uotilan tehtävänä on ollut innostaa työttömäksi jääneitä tehtaan työntekijöitä uusille urille, ja myös tästä hän on raportoinut lehdistölle. Risto Uotila osoittaa avoimuudellaan, että työttömyys ei ole maailmanloppu. Työttömyys on asia, josta voi puhua. Puhumalla voidaan hälventää työttömien mielen ahdinkoa ja edistää tulevaisuuteen suuntautumista.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.