Nyheter / 30.11.2017

Förhandlingsresultat också för Mediahub

Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för Mediahub Helsinki, som gör nyheter för MTV, utmynnade i går kväll (29.11) i ett förhandlingsresultat.

"Förhandlingsresultatet är i linje med den allmänna linjen på arbetsmarknaden", säger Journalistförbundets intressebevakningsdirektör  Petri Savolainen.

Både Journalistförbundet och Palta, som representerar arbetsgivaren, fattar i morgon (fre 1.12) beslut om att godkänna eller förkasta förhandlingsresultatet. Vi informerar mer om förhandlingsresultatet efter det.


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.