Förbundets semesterhus i Saariselkä

Som medlem i Journalistförbundet har du tillgång till två stugor i Saariselkä. Saariselkä ligger cirka 30 kilometer söder om Ivalo. Den ena stugan, Fjällhyddan (Tunturimaja) är som ett gästhem medan den andra, Nyhetsfjället (Uutistunturi) består av tre separata lägenheter.

Du kan nu göra bokningar för semesterhusen i Saariselkä för veckorna 51/2023 – 07/2024 och för veckorna 08-35/2024.

FJÄLLHYDDAN

Journalistförbundet äger två semesterstugor i Saariselkä i Lappland. Stugorna ligger på adressen Lutontie 8, som ligger cirka 200 meter från Santa’s Hotel Tunturi. Till skidspåren är det bara 100 meter.

Den större stugan, Fjällhyddan (Tunturimaja), fungerar lite som ett gästhus med dels gemensamma utrymmen (kök, bibliotek/tv-rum m.m.) och separata sovrum. Stugan är välförsedd med ett rymligt kök, bastu, olika rum för trivsel, diverse hjälputrymmen samt sex sovrum av vilka det minsta är för en person och det största för fyra. I priset ingår lakan och handdukar. I köket finns två spisar, två kylskåp, frys, kaffekokare, mikro, en servis och bestick.

Det är inte tillåtet att medföra djur till Fjällhyddan.

Bastun, som ligger i en separat byggnad, värms med elektricitet och får användas fritt. I samma byggnad finns ett rum för skidservice och vallning. Sovrummen bör städas innan avfärd. Sängkläderna ska sättas på rätt plats (i städskrubben), täcken ska skakas och vädras, ytor ska torkas med fuktig trasa. En dammsugare finns i städskrubben.

Nyhetsfjället

Stugan Nyhetsfjället (Uutistunturi) är i två plan och ligger intill Fjällhyddan. I huset finns tre semesterlägenheter, var och en för sex personer. En av lägenheterna (nummer 1) är reserverad för personer som har djur med sig. Ifall du har med ett husdjur bör detta nämnas i anslutning till bokningen.

I nedre våningen finns vardagsrum och kök, öppen spis, bastu, badrum och ett sovrum med dubbelsäng. I övre våningen finns två sovalkover – vardera med två sängar. I övre våningen finns också dusch och toalett. Sängkläder och handdukar ingår i priset. I stugan finns tvätt- och diskmaskin.

Semesterfiraren ansvarar själv för städningen. Du kan också boka städning.

Stugorna är främst ämnade för förbundets medlemmar och deras familjemedlemmar. Minst en av dem som övernattar i stugorna bör vara medlem i Journalistförbundet och medlemmen bör vara den som hämtar nyckeln.

Adress: Husen finns på Lutontie 8, Enare.

Bokning

Priser

Intill semesterhusen i Saariselkä går skidspår som sträcker sig långt i Urko Kekkonens nationalpark. Bild: Wikimedia Commons