Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Anmälan till svenska seminariet som ordnas i Åbo 14–15 april har öppnat

Du kan nu anmäla dig till Journalistförbundets svenska seminarium som är öppet för alla svenskspråkiga medlemmar. Seminariet ordnas fredag–lördag 14–15 april i Åbo.

Seminariet har flera syften. Dels innehåller seminariet föreläsningar kring aktuella frågor, dels diskuteras fackliga frågor och frågor knutna till arbetsvillkor: på redaktioner, för frilansar och för olika yrkesgrupper.

Seminariet är även en fackföreningsutbildning. Det innebär att fredagen är betald arbetstid för förtroendemän och för redaktionsavdelningarnas ordföranden.

Förbundet täcker logi och resekostnader för deltagare som bor utanför Åbo-regionen.

Bland föreläsarna finns den svenska fotografen, journalisten och författaren Alexander Mahmoud. På en workshop ger HBL-journalisten Sylvia Bjon tillsammans med Journalistförbundets intressebevakningsdirektör Petri Savolainen tips för hur man hanterar en omställningsförhandling på arbetsplatsen.

Pia Heikkilä, Alexander Mahmoud (foto: Sally Hallberg), Maria Nylund och Carl-Gustav Lindén (foto: Cata Portin) föreläser alla på svenska seminariet i Åbo.

På ett studiebesök till Yle Åboland diskuterar Åbo Underrättelsers nyhetschef Pia Heikkilä och Yle Åbolands nyhetschef Maria Nylund lokal konkurrens. Professor Carl-Gustav Lindén sätter fokus på hur chatbottar och maskininlärning påverkar journalistiken.

Dessutom blir det kaffepauser, lunch och middag med tid att träffa kolleger.

Seminariet är kostnadsfritt. Anmäl dig via följande webblänk, senast 26 mars. Platserna till seminariet delas ut i anmälningsordning.