Generell / 25.09.2020

Journalistförbundets jubileumsmynt – så ser det ut

Journalistförbundet fyller 100 år 2021. Jubileumsåret firas bland annat med att ge ut ett 100 euros guldmynt. Formgivare är Hannu Veijalainen. Den av finansministeriet tillsatta myntgruppen studerade 30 tävlingsbidrag och stannade vid Veijalainens guldpeng, som heter Tietoverkostot (Nätverk). Med guldmyntet vill man uppmärksamma allmänheten på journalistik och fri kommunikation som viktiga byggstenar i den finländska demokratin. Myntgruppen beskriver det vinnande konceptets formspråk som modernt och dynamiskt. Journalistförbundet bidrog till tävlingsarrangemangen genom att förklara för myntgruppen den betydelse journalistik och kommunikation har för hela samhället.   Läs nyheten på finska: Kultainen juhlaraha Journalistiliiton satavuotisjuhliin Läs myntgruppens pressmeddelande (på finska): Journalismiteemaisen juhlarahan suunnittelukilpailu ratkesi Bild: Juhlarahalautakunta

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.