Generell / 27.11.2020

Fullmäktiges höstmöte går helt på distans

Journalistförbundets fullmäktiges höstmöte samlas 3–4 december. Mötet hålls främst på distans  i och med de ändrade coronabegränsningarna. Fullmäktiges ordförande samt den personal som behövs från Journalistförbundets kansli finns på plats i Helsingfors. Samtliga övriga deltar på distans via tjänsten Teams. Mötet ordnas med hjälp av samma tekniska lösningar som användes på vårmötet i september. Då var en del av deltagarna på plats medan en del medverkade på distans. [caption id="attachment_2941633" align="alignleft" width="384"] Distansmöte gällde också när fullmäktige samlades i september 2020. Då var en del av ledamöterna på plats.[/caption] På höstmötet behandlas bland annat nästa års verksamhetsplan och medlemsavgifterna. Fullmäktige behandlar också tre motioner. Motionerna gäller möjligheten att öppna upp fullmäktigemötena så att medlemmar kunde följa dem på distans samt hur Journalistförbundet ska garantera sin verksamhet under  och efter undantagsförhållanden.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.