Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Styrelsen föreslår högre medlemsavgift

Arbetslöshetskassan Finka höjer sin medlemsavgift och det sätter också press på Journalistförbundet där styrelsen nu föreslår en höjning av medlemsavgiften med 0,1 procentenheter.

Journalistförbundets styrelse föreslår att fullmäktige på sitt höstmöte i december fattar beslut om att höja medlemsavgiften för medlemmar i anställningsförhållande från 1,3 procent till 1,4 procent. Syrelsen föreslår inga ändringar i medlemsavgiften för frilansare som inte hör till arbetslöshetskassan, i dag är den 1 procent av inkomsterna. I grundavgiften eller den lägsta medlemsavgiften föreslås en höjning från 12 till 15 euro per månad. Arbetslöshetskassan Finka höjer sin medlemsavgift från 135 till 174 euro per år. I en intervju för tidningen Journalisten säger Journalistförbundets ombud Marja Palmunen att höjningen är betydande.”I praktiken innebär det att en allt större del av intäkterna från medlemsavgifter går till arbetslöshetskassan.”