Generell / 29.05.2017

Ruben Stiller: ”Ingen klarar sig ensam”

Ruben Stiller liittyi viime talvena Journalistiliittoon. Kukaan ei pärjää yksin, Stiller sanoo. Ruben Stiller anslöt sig i vintras till Journalistförbundet. "Ingen klarar sig ensam", säger han. Bild:
Journalisten Ruben Stiller berättar i det andra avsnittet av "Medlemmarna berättar" om sitt förhållande till Journalistförbundet. "I vintras anslöt jag mig slutligen till Journalistförbundet. I efterhand känns det dumt att jag inte gjorde det tidigare, speciellt med tanke på allt som hänt på Yle. När jag fick en varning av min arbetsgivare upplevde jag att jag var tvungen att kämpa ensam. Jag bad inte ens om hjälp av mina egna juristkompisar. Men ingen klarar sig ensam. Den som tror det lever i en illusion. Att jag valde att ansluta mig hänger också ihop med förbundets offentliga ställningstaganden. Under den senaste tiden har Journalistförbundet aktivt lyft upp frågor om journalistik och yttrandefrihet, till exempel statsminister Juha Sipiläs påtryckningsförsök mot Yle. Yrkeskårens solidaritet är viktig, speciellt i en tid när journalistiken påverkas av branschens ekonomi. Också yttre påverkan gör att journalistiken är allt mer trängd. I ett sådant här läge händer det lätt att människor anpassar sig och att de endast börjar bry sig om sina egna arbetsplatser – det här är i och för sig mänskligt. Vi behöver ett forum för solidaritet och ett sådant  föds inte utan ett fackförbund." Publicerad 29.5.2017

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.