Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Ruben Stiller liittyi viime talvena Journalistiliittoon. Kukaan ei pärjää yksin, Stiller sanoo. Ruben Stiller anslöt sig i vintras till Journalistförbundet. "Ingen klarar sig ensam", säger han.

Ruben Stiller: “Ingen klarar sig ensam”

Journalisten Ruben Stiller berättar i det andra avsnittet av “Medlemmarna berättar” om sitt förhållande till Journalistförbundet.

“I vintras anslöt jag mig slutligen till Journalistförbundet. I efterhand känns det dumt att jag inte gjorde det tidigare, speciellt med tanke på allt som hänt på Yle. När jag fick en varning av min arbetsgivare upplevde jag att jag var tvungen att kämpa ensam. Jag bad inte ens om hjälp av mina egna juristkompisar.

Men ingen klarar sig ensam. Den som tror det lever i en illusion.

Att jag valde att ansluta mig hänger också ihop med förbundets offentliga ställningstaganden. Under den senaste tiden har Journalistförbundet aktivt lyft upp frågor om journalistik och yttrandefrihet, till exempel statsminister Juha Sipiläs påtryckningsförsök mot Yle.

Yrkeskårens solidaritet är viktig, speciellt i en tid när journalistiken påverkas av branschens ekonomi. Också yttre påverkan gör att journalistiken är allt mer trängd. I ett sådant här läge händer det lätt att människor anpassar sig och att de endast börjar bry sig om sina egna arbetsplatser – det här är i och för sig mänskligt. Vi behöver ett forum för solidaritet och ett sådant  föds inte utan ett fackförbund.”

Publicerad 29.5.2017