Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Polisen utbildar journalister

Polisens pressmeddelande (översatt från finska):
Välkommen att söka till kursen “Poliisitoimintaa toimittajille” (journalist – lär känna polisens verksamhet). Kursen hålls på Polisyrkeshögskolan i Tammerfors 28–30 mars 2017. Högst 20 deltagare ryms med.

Kursen riktar sig till journalister som vill utöka sin kännedom om polisen, polisutbildningen och om polisens uppgifter. Kursen består av föreläsningar och av övningar. Kursen är kostnadsfri för deltagarna.

Kursen inleds tisdagen 28 mars kl.9.30 och slutar torsdagen 30 mars kl. 15.

Målsättning:

Att kursdeltagaren får en helhetsbild av polisens organisationen, utbildning och verksamhet i olika krävande situationer.

Kursen tar bland annat upp: brottsutredning, teknisk brottsutredning, offentlighetslagen, rättsprocessen och dess olika skeden, polisens taktiska brottskommunikation, polisens kommunikation och polisutbildningen i dag.

Så söker du

Skriv en fritt formulerad ansökan och skicka den till kursledaren Jussi Hakaniemi före den 15 februari 2017. Kursdeltagarna väljs främst med tanke på geografisk spridning. De som valts till kursen får veta om det 17 februari.

Inkvarteringen på Polisyrkeshögskolan är gratis för kursdeltagarna.

Maten (frukost, lunch, middag) bjuds i skolans personalrestaurang Sireeni. Matkostnaderna betalas kontant eller med bankkort.

På Polisyrkeshögskolan finns mångsidiga möjligheter att utöva motion. Kursdeltagarna får använda gym, idrottssal, brottningssal, bastu och simhall.

För ytterligare information, kontakta kursledaren överkommissarie Jussi Hakaniemi, Polisyrkeshögskolan, tfn 0295 483 215, e-post: jussi.hakaniemi@poliisi.fi.