Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Ny tidpunkt för vårfullmäktige

Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte ordnas en vecka senare än planerat.

Vårfullmäktige flyttas på grund av kollektivavtalsförhandlingarna. Journalistförbundets styrelse fattade beslut att flytta fullmäktiges vårmöte efter att ha hört förbundets utskott för kollektivavtal. En stor del av Journalistförbundets avtalsbranscher kommer att inleda förhandlingar om att tillämpa konkurrenskraftsavtalet i sina kollektivavtal. Bland dem som fattat beslut om att inleda förhandlingar finns pressen, Yle och förlagsredaktörerna. En del andra avtalsbranscher har ännu inte fattat beslut i frågan.

På grund av förhandlingarna skjuts vårfullmäktige fram med en vecka. Den nya tidpunkten är 26 –27 maj 2016. Fullmäktigeledamöter som deltar i mötet bör fylla i en anmälningsblankett, oberoende av om de redan hunnit anmäla sig till vårfullmäktige för den tidigare tidpunkten. Fullmäktigeledamöter får e-post med en länk till anmälningsblanketten efter påsken.