Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Jpodden, avsnitt 12/2021

Jpoddens sista avsnitt diskuterar medieåret som gått

I Jpoddens tolfte och sista avsnitt diskuterar Jenny Stenberg-Sirén och Ari Nykvist medieåret som gått, under ledning av programledaren Magnus Londen.

Jenny Stenberg-Sirén är universitetslektor i journalistik vid Svenska social-och kommunalhögskolan i Helsingfors. Ari Nykvist är universitetslektor vid Linnéuniversitet i Kalmar, institutionen för medier och journalistik.

Diskussionen handlar bland annat om bevakningen av coronapandemin i Finland och Sverige, hur personer som inte vill vaccinera sig mot covid-19 bemöts i medierna, Nobels fredspris som i år tilldelades två journalister och givetvis även nedläggningen av Nyhetsbyrån SPT. Med på ett hörn är också snack om den uppmärksammade intervjun med den svenska journalisten Magda Gad samt ett oförglömligt reportage om ett förälskat, och pussande, par i Hufvudstadsbladet.

Lyssna på avsnittet här, via Spotify eller Apple.

 

Jpodden har varit en del av Journalistförbundets 100-årsjubileum. Skicka gärna respons eller eventuella önskemål och idéer för hur vi på Journalistförbundets ska fortsätta lyfta fram aktuella frågor i branschen. Du når Jpodden via jpodden@journalistiliitto.fi