Generell / 20.05.2021

Journalistförbundets kollektivavtal: Löner höjs i juni

I början av juni höjs en del av de löner som omfattas av Journalistförbundets kollektivavtal. Yle höjs programarbetarnas löner 1 juni med en allmän förhöjning på 1,0 procent. Dessutom ger arbetsgivaren individuella löneförhöjningar. För de individuella förhöjningarna används en summa som är 0,6 procent av programarbetarnas grundlöner i april. Individuellla förhöjningar ges i alla enheter. Yhtyneet-avtalet: Lönerna höjs med 1,6 procent 1 juni 2021. Mediarinki: Lönerna höjs med 2,0 procent 1 juni 2021. Mediarinki-avtalet gäller bemanningsanställda inom film och teveproduktion samt inom evenemangs- och teaterverksamhet. Här hittar du samtliga kollektivavtal som Journalistförbundet undertecknat.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.