Generell / 12.03.2020

Journalistförbundets åtgärder angående corona – fullmäktigemötet och andra evenemang skjuts upp

Journalistförbundets styrelse har i dag 12 mars fattat beslut om åtgärder för att försöka hindra att coronaviruset sprids under Journalistförbundets evenemang. Styrelsen beslöt att flytta vårens fullmäktigemöte till hösten. Den nya tidpunkten meddelas så fort som möjligt. När det gäller Journalistförbundets utskott fattar man beslut separat för varje utskott ifall det ska träffas eller ej. Endast nödvändiga utskottsmöten arrangeras. Beroende på hur läget utvecklas kommunicerar vi om eventuella andra ändringar. Medlemsföreningarna fattar själva beslut om sina evenemang och meddelar om eventuella ändringar. Som medlem lönar det sig att följa med arrangörernas kommunikation. Journalistförbundet följer myndigheternas och arbetsmarknadsorganisationernas anvisningar. Vi informerar vid behov på Journalistförbundets webbplats, i vårt medlemsbrev och i sociala medier. Vi strävar efter att så fort som möjligt meddela om nya datum för förbundens möten, så att det ska gå att till exempel byta resebiljetten. Vi beklagar problemen detta medför för våra medlemmar.  

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.