Generell / 27.08.2019

Journalistförbundet söker medlemsansvarig

Journalistförbundets enhet för medlemsfrågor söker en medlemsansvarig för en tillsvidareanställning eftersom vår mångåriga medlemsansvariga går i pension. Till arbetsuppgifterna hör rådgivning i medlemsfrågor, upprätthållande av medlemsregistret, statistiksökningar med mera. Vi förväntar oss att den sökande brinner för kundtjänst, att hen är initiativrik, noggrann och har god samarbetsförmåga. Vi värdesätter kännedom om fackförbund och datakunskaper. Det huvudsakliga arbetsspråket är finska men i arbetet behövs också svenska och engelska. Skicka din ansökan samt löneanspråk så att de är Journalistförbundet tillhanda senast den 15 september 2019. Skicka ansökan till rekrytointi@journalistiliitto.fi. Ytterligare information om jobbet ger Simon Huldén, chef för medlemstjänster, tfn 040 719 3328 (telefontid onsdag 4.9. kl 9–11 och 13–15).

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.