Generell / 15.03.2018

Jenni Alexandrova: ”Självklart att bli medlem”

För Jenni Alexandrova var det självklart att ansluta sig till Journalistförbundet. Bild: Anna Autio. Bild:
”Jag utnyttjar inte aktivt Journalistförbundets förmåner. Jag betalar min medlemsavgift och får tidningen Journalisten men annars syns medlemskapet inte i min vardag. Jag hann inte utnyttja förmånen till Borgbacken, då när den ännu fanns, och jag hinner inte semestra på förbundets stugor i Vierumäki och Saariselkä. Trots detta var det ändå självklar för mig att jag skulle bli medlem i förbundet. Arbetslivet är osäkert. Vem som helst kan bli uppsagd när som helst.  Det enda som är säkert är förändringen. Medlemskapet är först och främst en försäkran inför arbetslöshet. Jag vet också att förbundet skulle hjälpa mig om jag av en eller annan orsak behövde juridiska tjänster. Jag jobbar som programvärd och journalist på Radio Aalto. Jag leder ett program som sänds på eftermiddagarna och inkom ramen för programmet har jag gjort en serie som lyfter fram framgångsrika kvinnor. Finland är fullt av dem men de syns och hörs alltför sällan. Jag jobbar också med teve, som konferencier och skriver blogg. Jag gillar att jobba inom mediebranschen eftersom det är en så otroligt intressant bransch. Alla dagar är olika. jag känner mig priviligerad som får intervjua så gott som vem jag vill. Jag kan också ställa obekväma frågor eftersom det är en del av mitt jobb." Läs också de tidigare avsnitten i serien där Journalistförbundets medlemmar berättar om sitt jobb och om sin relation till förbundet i Medlemmarna berättar.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.