Nyheter / 10.11.2015

Hitta inspiration med andra frilansar

På seminariet kan du hitta inspiration, träffa kolleger, lära dig mer om att marknadsföra ditt eget arbete och om hur du kan utvecklas som företagare.

Bland talarna finns Mikko Kalliola, Marjaana Toiminen, Heli Mäenpää, Elina Yrjölä, Touko Hujanen, Anniina Huhtala, Katja Tähjä och Kaisa Viitanen.

Seminariet öppnas av Paleface (Karri Miettinen) som uppträder med tre låtar.

Seminariespråket är finska.

Program:

Kl. 9 Anmälning, kaffe

Kl. 10 Programmet inleds i Sampo-salen och pågår till och med kl. 16.45 då det är dags för cocktail. Under dagens serveras lunch.

Seminariet ordnas i Helsingfors den 9 december i Arabia. Adressen är Tavastvägen 135 C.

FREE 10-seminariet är gratis för Journalistförbundets frilansjournalister ifall man i samband med anmälningen ansöker om ett stipendium från Frilansarnas stipendieförvaltningsnämnd (ingen karens). Stipendier kan inte bevljas åt FAO medlemmar eftersom de har en egen fond.

För Journalistförbundets övriga medlemmar är deltagaravgiften 90 euro. Om du inte hör till förbundet kostar seminariet 145 euro.

Medlemmar i Finlands frilansjournalister kan även mot kvitto få ersättning för sina resekostnader. Max 50 euro med det förmånligaste resealternativet.

Anmäl dig HÄR. Mer information om seminariet på Frilansjournalisternas webbplats (på finska).

För ytterligare information, kontakta Frilansjournalisternas ordförande Hanna-Kaisa Hämäläinen, tfn 0400 807 561, free10seminaari@gmail.com


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.