Generell / 23.02.2023

Förhandlingsresultat för MTV:s anställda

Journalistförbundet och Palta, Arbetsgivarna i servicebranschen har nått ett förhandlingsresultat om ett nytt kollektivavtal för MTV:s anställda som jobbar med innehåll. Förhandlingsresultatet ska behandlas i parternas beslutsfattande organ, i Journalistförbundet är det styrelsen som fattar beslut om att godkänna avtalet. Förhandlingsresultatet ger löneförhöjningar i enlighet med den allmänna linjen, säger intressebevakningsdirektör Petri Savolainen från Journalistförbundet. "Vi nådde ett resultat innan det gamla avtalet upphörde. De två tidigare gångerna vi förhandlat om nya kollektivavtal har vi gjort det genom förlikning", säger han. Avtalet omfattar kring 160 anställda på MTV. Detaljerna i avtalet publiceras senare.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.