Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Emmi Nuorgam: “Jag anslöt mig efter ett blogginlägg”

Emmi Nuorgman, frilans och bloggare, medverkar i serien “Medlemmarna berättar”. Hon anslöt sig till Journalistförbundet efter att ha skrivit ett kritiserat blogginlägg.

”Jag anslöt mig till Journalistförbundet efter att ha skrivit ett blogginlägg i samarbete med företaget Atria. Texten hade en rätt provokativ rubrik, ‘Efter besöket på en kycklingfarm blev jag mindre kategorisk’ (Vierailu broileritilalla pakotti luopumaan ehdottomuudesta). Jag fick mycket kritik, särskilt för att läsare inte genast insåg att texten var ett kommersiellt samarbete.

Emmi Nuorgam, expert på kommunikation och marknadsföring , jobbar som frilans och bloggare. Hon anslöt sig till Journalistförbundet hösten 2016.

Responsen överraskade mig totalt. Som bloggare kände jag mig ensam i hatet som raserade på sociala medier. Jag började tänka att det skulle vara bra att ansluta sig till något fackförbund. Jag ville få en känsla av att jag vid behov kunde få hjälp från någonstans. Även bloggare skulle behöva en intressebevakningsorganisation som kan hjälpa när man skriver kontrakt eller funderar på de egna rättigheterna.
Som medlem i Journalistförbundet har jag deltagit i Journalistikens dag. Jag läser alltid Journalisten, som är en av de bästa tidningarna jag får hem. Mer än det har jag som tur inte ännu behövt använda mig av förbundets tjänster”