Generell / 03.07.2017

Emmi Nuorgam: ”Jag anslöt mig efter ett blogginlägg”

Emmi Nuorgman, frilans och bloggare, medverkar i serien "Medlemmarna berättar". Hon anslöt sig till Journalistförbundet efter att ha skrivit ett kritiserat blogginlägg.

”Jag anslöt mig till Journalistförbundet efter att ha skrivit ett blogginlägg i samarbete med företaget Atria. Texten hade en rätt provokativ rubrik, 'Efter besöket på en kycklingfarm blev jag mindre kategorisk' (Vierailu broileritilalla pakotti luopumaan ehdottomuudesta). Jag fick mycket kritik, särskilt för att läsare inte genast insåg att texten var ett kommersiellt samarbete. [caption id="attachment_573497" align="alignleft" width="439"] Emmi Nuorgam, expert på kommunikation och marknadsföring , jobbar som frilans och bloggare. Hon anslöt sig till Journalistförbundet hösten 2016.[/caption] Responsen överraskade mig totalt. Som bloggare kände jag mig ensam i hatet som raserade på sociala medier. Jag började tänka att det skulle vara bra att ansluta sig till något fackförbund. Jag ville få en känsla av att jag vid behov kunde få hjälp från någonstans. Även bloggare skulle behöva en intressebevakningsorganisation som kan hjälpa när man skriver kontrakt eller funderar på de egna rättigheterna. Som medlem i Journalistförbundet har jag deltagit i Journalistikens dag. Jag läser alltid Journalisten, som är en av de bästa tidningarna jag får hem. Mer än det har jag som tur inte ännu behövt använda mig av förbundets tjänster”

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.