Generell / 29.01.2024

Är du Journalistens nya chefredaktör?

Chefredaktören leder tidningen Journalisten och förbundets kommunikation. På bilden kommunikatör Mika Heijari, redaktör Manu Haapalainen, ad Heli Saarinen, tf chefredaktör Manu Marttinen och redaktör Marja Honkonen. Bild:

Är du Journalistens nya chefredaktör?

Journalistförbundet har inlett rekryteringen av en ny chefredaktör till tidningen Journalisten. Till chefredaktörens uppgifter hör också att leda förbundets kommunikation. Tidningens tidigare chefredaktör Maria Pettersson avgick i december i fjol.

Förbundet letar efter en ambitiös person som vill vara med och utveckla den finländska journalistiken och mediebranschen. Den sökande förväntas ha erfarenhet av och visioner om journalistik, hen ska även ha kunskap i kommunikation. Det är en fördel att känna till Journalistförbundets verksamhet och medlemskår.

Chefredaktören leder tidningens Journalistens fem personer starka redaktion samt förbundets kommunikatör. Chefredaktören hör till Journalistförbundets ledningsgrupp.

Ansökan är öppen till och med 17 februari 2024.

Läs mer om rekryteringen (på finska) här.


Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.

Journalistförbundet stödjer journalister i Gaza med 5 000 euro

Journalistförbundet donerar 5 000 euro fonden International Media Support (IMS) som stödjer journalister i Gaza.

Journalistförbundets har en ny webbplats

Journalistförbundets nya webbplats publiceras torsdagen 1 februari. Målet med förnyelsen är bland annat att det ska vara enklare och tydligare att hitta den information man behöver.