Generell / 17.04.2018

Antti Orava: ”Studentseminariet bästa förmånen”

Vaasan yliopiston viestinnän opiskelija Antti Orava arvostaa Journalistiliiton opiskelijatoimintaa ja yhteisöllisyyttä. Kuva: Johannes Tervo Bild:
"Det var en eftermiddag i november. Vi satt på sofforna i Hotell Arthur i Helsingfors, något slitna av de senaste dagarna men med ett leende på läpparna. Journalistförbundets studentseminarium hade nyss tagit slut. Vi, ett gäng studentambassadörer från olika högskolor, satt där tillsammans med Journalistförbundets informatör och började redan planera nästa års verksamhet. Där och då kände jag att jag anslutit mig till rätt förbund och att jag fått möjligheten att jobba med fantastiska människor. Jag studerar kommunikation vid Vasa universitet. Jag är intresserad av innehållsproduktion, kommunikation och av de möjligheter de sociala medierna erbjuder. Första gången jag hörde talas om Journalistförbundet var på ett av ämnesföreningens möten. Jag fick höra att posten som förbundets studentambassadör på Vasa universitet var ledig. Jag var intresserad av branschen och frågade därför om jag kunde bli den nya ambassadören. Samtidigt anslöt jag mig till Journalistförbundet. Den medlemsförmån jag använder mest är presskortet. Tack vare medlemskortet har jag besökt museer och utställningar. Kortet ger studenter ypperliga möjligheter att ta del av högklassig kultur. När jag sökt jobb känns vetskapen om att jag alltid kan be om råd av förbundet betryggande. Förbundet kan till exempel granska erbjudna arbetskontrakt. Journalistförbundets årligen återkommande studentseminarium är också en enastående förmån. Jag har fått höra intressanta talare och lärt känna andra studenter inom min bransch."   Artikeln är en del i serien medlemmarna berättar. Du hittar de övriga texterna här.     

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.