Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Antalet frilansmedlemmar stiger

Anna Kähkönen blir ny verksamhetsledare för Finlands frilansjournalister, en förening vars medlemsantal stadigt växer.

Styrelsen för Finlands frilansjournalister (FFJ) valde i onsdags (18.11.2015) Anna Kähkönen till ny verksamhetsledare. Kähkönen, som för tillfället är verksamhetsledare för Illustratörern i Finland rf, tillträder 18 januari 2016. Kähkönen har en gedigen erfarenhet av förenings- och organisationsarbete och har även tidigare jobbat som ombud för Finlands frilansjournalister.

FFJ är den fjärde största medlemsföreningen i Finlands Journalistförbund som vuxit stadigt under det gågna året. I januari i år var antalet medlemmar 1 165 och i går (19.11.2015) hade antalet stigit till 1 209. 

Det finns flera orsaker till att antalet vuxit. Bland annat har studenter flyttat från lokala föreningar till den nationella frilansföreningen, fast anställda som blivit uppsagda har bytt förening och personer som inte hört till förbundet tidigare har nu anslutit sig.

Finlands frilansjournalister fyller i december tio år och firar genom att ordna seminariet FREE 10. Över 300 personer har redan anmält sig men det finns fortfarande lediga platser.