Nyheter / 20.11.2015

Antalet frilansmedlemmar stiger

Styrelsen för Finlands frilansjournalister (FFJ) valde i onsdags (18.11.2015) Anna Kähkönen till ny verksamhetsledare. Kähkönen, som för tillfället är verksamhetsledare för Illustratörern i Finland rf, tillträder 18 januari 2016. Kähkönen har en gedigen erfarenhet av förenings- och organisationsarbete och har även tidigare jobbat som ombud för Finlands frilansjournalister.

FFJ är den fjärde största medlemsföreningen i Finlands Journalistförbund som vuxit stadigt under det gågna året. I januari i år var antalet medlemmar 1 165 och i går (19.11.2015) hade antalet stigit till 1 209. 

Det finns flera orsaker till att antalet vuxit. Bland annat har studenter flyttat från lokala föreningar till den nationella frilansföreningen, fast anställda som blivit uppsagda har bytt förening och personer som inte hört till förbundet tidigare har nu anslutit sig.

Finlands frilansjournalister fyller i december tio år och firar genom att ordna seminariet FREE 10. Över 300 personer har redan anmält sig men det finns fortfarande lediga platser. 


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.