Senaste nytt

Utbildning: Vad betyder det att vara frilans?

Är du intresserad av att börja jobba som frilans eller vill du förstärka din frilansexpertis? Kom med på förbundets genom tiderna första utbildningseftermiddag för frilansar eller blivande frilansar.

Kursen ordnas i Helsingfors måndagen 23 februari kl. 12–16. Kolla programmet och anmäl dig senast 13 februari på webblanketten. Kursens utbildare är frilansaren Lina Laurent (Vintermedia) som jobbar inom pressen, frilansarna Nanette Forsström och Kira Schreoder (Outhouse Media) som jobbar bland annat inom digitala medier och förbundets fackliga ombudsman Jussi Salokangas.

Efter utbildningen sammanställs en lista med de vanligaste frågorna om att jobba som frilans samt svaren på dem. Listan publiceras senare på förbundets webbplats. Är du förhindrad från att delta men vill ställa en fråga till FJF:s ombud eller till de övriga föreläsarna, skicka din fråga till lina.laurent@vintermedia.fi så behandlas frågan i mån av möjlighet på utbildningen.

PROGRAM

12.00 Välkommen, presentation

12.15 Lina Laurent berättar om sitt jobb som frilans inom pressen

13.00 Journalistförbundets ombud Jussi Salokivi talar om grunderna för frilansföretagande (på finska, materialet på svenska)

13.45 Kaffepaus

14.00 Jussi Salokangas fortsätter

14.45 Roligare tillsammans. Medieföretagarna Nanette Forsström och Kira Schroeder talar om hur det är att jobba som frilans inom digitala medier

15.30 Diskussion

16.00 Utbildningen tar slut