Nyheter / 14.08.2017

Svenska seminariet i Helsingfors

Förbundets svenska seminarium ordnas hösten 2017 i Helsingfors. Bild:
Nu är det dags att pricka in Journalistförbundets svenska seminarium i kalendern. Seminariet hålls i år i Helsingfors och tidpunkten är 10–11 november. Programmet för seminariet planeras som bäst och ifall du har önskemål eller förslag på programpunkter kan du skicka dem till förbundets utbildningschef Nina Porra (nina.porra@journalistiliitto.fi). I fjol hölls seminariet i Borgå. Då ägnades fredagen åt en föreläsning av Lars Lundsten, en diskussion om att våga tänka nytt och åt en paneldiskussion om sportjournalistik. Under lördagen diskuterades situationen inom de finlandssvenska mediehusen. Här hittar du ett kort sammandrag av fjolårets program. Det svenska seminariet är öppet för alla medlemmar, både studerande, frilansar, fast anställda och andra. Seminariet är ett utmärkt tillfälle att lära känna kolleger, att skapa nya nätverk och att lära sig något nytt och aktuellt. Journalistförbundet står för logi för de medlemmar som inte bor i huvudstadsregionen. Förbundet ersätter också skäliga resekostnader samt bjuder på middagen som ordnas fredag kväll. Tillägg 22 september 2017: Evenemangets webbplats hittar du nu här – liksom en länk till anmälningsblanketten.

Fler tvister och omställningsförhandlingar – förbundet hjälper

Tvister som berörde Journalistförbundets medlemmars arbetsförhållanden, uppsägningar och arvoden ökade i fjol jämfört med året innan.

Kopiosto säkerställer att man får ersättning då verk och tv-program kopieras

Med sina heltäckande användningslicenser säkerställer Kopiosto att den kreativa branschen får de ersättningar den har rätt till för användningen av verk.

Marja Honkonen är Journalistens nya chefredaktör

Marja Honkonen, magister i samhällsvetenskaper, är Journalistens nya chefredaktör. Hon inleder sitt arbete genast.