Generell / 11.05.2021

Sirpa Hannula är förbundets nya chef för ekonomi och administration

Sirpa Hannula inledde i maj jobbet som Journalistförbundets nya chef för ekonomi och administration. Hannula har de senaste 20 åren jobbat med ekonomi och personaladministration. Hon har en gedigen erfarenhet från många olika branscher. "Företagen har verkat inom handels-, industri- och tjänstesektorn, både nationellt och internationellt. Jag har bland annat lärt känna kvalitetssystem, plastproduktion, bageriprodukter och handel med Ryssland." Varför vill du jobba på Journalistförbundet? "Det är en helt ny verksamhetsmiljö för mig. Jag är också intresserad av att arbeta för personalens välmående." I Hannulas jobb ingår förutom förbundets ekonomi också ansvar för kansliets personal. "Jag ser fram emot att utnyttja mina tidigare kunskaper i det nya jobbet." Journalistförbundets chef för ekonomi och administration Helena Visti går i pension under sommaren.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.