Generell / 11.05.2021

Sirpa Hannula är förbundets nya chef för ekonomi och administration

Sirpa Hannula inledde i maj jobbet som Journalistförbundets nya chef för ekonomi och administration. Hannula har de senaste 20 åren jobbat med ekonomi och personaladministration. Hon har en gedigen erfarenhet från många olika branscher. "Företagen har verkat inom handels-, industri- och tjänstesektorn, både nationellt och internationellt. Jag har bland annat lärt känna kvalitetssystem, plastproduktion, bageriprodukter och handel med Ryssland." Varför vill du jobba på Journalistförbundet? "Det är en helt ny verksamhetsmiljö för mig. Jag är också intresserad av att arbeta för personalens välmående." I Hannulas jobb ingår förutom förbundets ekonomi också ansvar för kansliets personal. "Jag ser fram emot att utnyttja mina tidigare kunskaper i det nya jobbet." Journalistförbundets chef för ekonomi och administration Helena Visti går i pension under sommaren.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.