Nyheter / 20.05.2011

Reinboth: Tuomiot Strasbourgista ovat noloja

"Suomella on sananvapauden loukkaamisesta yhteensä 16 langettavaa tuomiota Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta Strasbourgista, joten eivät asiat niin hyvin ole", sanoo Reinboth SuomenLaki.com -julkaisussa.

"Suomalainen media on kuitenkin aika kiltti. Jos toimittaja tekee juttuja pelkästään viranomaislähtökohdista eli siten, että käy viranomaisten järjestämissä infoissa ja tekee muutenkin kivoja juttuja kivoista ihmisistä, niin eihän silloin törmää sananvapauden rajoituksiin. Meikäläiset (=media) eivät hirveästi koettele sananvapauden rajoja.”

"Tietyissä piireissä on huomattu, että suomalaisessa tuomioistuimessa menevät aika helposti läpi mediaan kohdistuvat jutut. Vahingonkorvauksia mediaa vastaan nostetuissa jutuissa on helppo saada ja sillä sitten uhkaillaan"

"Olen joutunut henkilökohtaisesti kokemaan tuomioistuimen julkisuudelle asettamat rajoitukset. Minut on tuomittu suomalaisessa tuomioistuimessa yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, tosin voitin sen jutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa tämän vuoden tammikuussa. Jutussa oli kysymys siitä, että olin selostanut täysin oikein ja korrektisti tuomioistuimen julkista päätöstä, mutta suomalaiset tuomioistuimet katsoivat sen kuitenkin rangaistuksen arvoiseksi asiaksi"

 

 


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.