Senaste nytt / 14.12.2016

Medielaget fick en logo

Andelslaget Medielaget – Mediakunta som inleder sin verksamhet 9 januari har fått en logo. Det är illustratören Aiju Salminen som designat den. ”Lejonet påminner förstås om Journalistförbundets vapen. Lejon är flockdjur och andelslag är en slags flockar. Lejon är dessutom ståtliga djur", säger Aiju Salminen.

Inas Hamdan till Svenska seminariet i Helsingfors

Bland andra journalisten Inas Hamdan från Sydsvenskan och journalisten Johanna Aatsalo gästar Svenska seminariet i Helsingfors.

Journalistförbundet: “HFD:s beslut ett hot mot yttrandefriheten”

Högsta förvaltningsdomstolens beslut (11.12.2023) om att de rättegångskostnader som arbetsgivaren betalat för en journalist ska betraktas som skattepliktig lön är ett farligt prejudikat inom finländsk journalistik, anser Journalistförbundet.

Förtjänsttecken tilldelades förbundets aktiva medlemmar 

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges höstmöte delade förbundet ut förtjänsttecken till aktiva medlemmar. Förtjänsttecknen delades ut 30 november i Helsingfors. Åtta personer tilldelades förtjänsttecknet – Hanna-Kaisa Hämäläinen tilldelas förtjänsttecknet postumt. Den som får förtjänsttecknet har jobbat förtjänstfullt för förbundet och dess medlemmar. Förslag på vem som ska premieras har skickats in av medlemsföreningar, fackavdelningar och enskilda medlemmar.  […]