Generell / 25.08.2020

Mari Marttila ny jurist vid Journalistförbundet

Journalistförbundet får en ny jurist i september då Terhi Tarvainen ska vara studieledig fram till hösten 2021. Tarvainen är ombud för arbetsvillkor. Mari Marttila tar över med betoning på arbetsvillkoren i film- och tv-branschen. Marttila är jurist och specialiserad på arbetsrätt. För tillfället arbetar hon på en advokatbyrå med ansvar för juridiska frågor vid fackförbundet för teater och media Finland (Teme). Tidigare har Marttila forskat i politik vid Helsingfors universitet. Mari Marttila säger att Journalistförbundet är en 2020-talets samhällsaktör som arbetar hårt för yttrandefriheten och sina medlemmars professionella ställning. ”Det är fint att få bli en del av förbundet och vara med och bygga ett bättre arbetsliv.”

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.