Nyheter / 09.11.2017

Kolla in höstens utbildningsutbud

Personlig karriärrådgivning utan förhandsuppgifter, tips för att polera ditt varumärke och råd för hur journalister och forskare kan samarbeta. Bland annat detta erbjuds i höst.

1) Karriärrådgivning för 43 personer – utan förhandsuppgifter

I år erbjöd vi närmare hundra medlemmar en möjlighet att delta i karriärrådgivning, ett paket som omfattade både webbutbildningar och personlig telefonrådgivning. Nu har det visat sig att 43 personliga karriärrådgivningsplatser ”blev över”. Det här innebär att vi kan erbjuda dessa platser åt 43 medlemmar som är intresserade av att diskutera sina karriärplaner med en erfaren rådgivare. Rådgivningen sker inom de närmaste veckorna och riktar sig till dem som inte utnyttjat tjänsten tidigare. Rådgivningen som är gratis för Journalistförbundets medlemmar innehåller mellan två till tre samtal. Du lär dig sammanfatta ditt kunnande och får tips för hur du får ett givande arbetsliv. Platserna delas ut i den ordning anmälningarna kommer in. Anmälan öppnar måndagen 13 november kl.9 på adressen www.urapalvelut.fi/journalistiliitto. Besök webbplatsen redan i dag och skapa ett konto i förväg. På så sätt kan du anmäla dig direkt på måndagen utan att först registrera dig. För ytterligare information, kontakta förbundets utbildningschef Nina.Porra(at)journalistiliitto.fi.

2) Medlarjournalistik – träffa forskarna och hör senaste nytt

Tisdagen 21 november kl. 17 är det releasefest för en boken Sovittelujournalismin käsikirja (handboken för medlarjournalistik) på Journalistförbundets kansli i Helsingfors. Kom med och lyssna på forskarna Laura Ahva och Mikko Hautakangas och på Tammerfors universitets gästprofessor Jussi Pullinen från Tammerfors universitet. De erbjuder på insikter om vad journalisters och forskares gemensamma projekt kan erbjuda och ger nya perspektiv på journalistiken. Ytterligare information hittar du här: https://journalistiliitto.fi/fi/tapahtuma/mita-sovittelujournalismi-on-ja-miten-sita-tehdaan-21-11/ 2) Bling – få ett strålande varumärke! Hur bygger man upp och hur säljer man ett yrkesvarumärke som intresserar både allmänheten och redaktionerna? Kom och hör hur Jenni Poikelus och Oskari Onninen gjort. På plats finns också Jenni Ervasti, utbildare i interaktion och Heli Mäenpää som är expert på hur man skapar personliga varumärken. Ed dig av dina egna erfarenheter och lyssna på hur andra gjort. Platsen är Huvudpostens auditorium, tiden 29 november kl. 13! Evenemangets språk är finska. Ytterligare information hittar du här: https://journalistiliitto.fi/fi/tapahtuma/bling-brandi-kirkkaaksi/  

Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.