Nyheter / 20.12.2017

Julens öppettider

Journalistförbundet har öppet också under mellandagarna. Kansliet är öppet som vanligt före jul och efter nyår. Under mellandagarna 27–29 december stänger kansliet lite tidigare än vanligt. Vi har då öppet klockan 8.30–15.00. Journumren fungerar som vanligt. Som medlem får du gratis juridisk rådgivning eller rådgivning i frågor som berör arbetsavtal – alla vardagar kl 13−16 på telefonnumret 044 7555 000 eller via e-post: lakimies@journalistiliitto.fi Jourtelefonen för medlemsfrågor betjänar vardagar kl. 9–11.30: 050 366 3501 eller 040 752 5372 I stället för att skicka julkort har Journalistförbundet i år valt att stödja Röda Korsets och Mannerheims Barnskyddsförbunds insamling Jul i sinnet. Jul i sinnet stödjer barnfamiljer i Finland som har det ekonomiskt svårt. Vi önskar en en fridfull jul och ett gott nytt år!

Fler tvister och omställningsförhandlingar – förbundet hjälper

Tvister som berörde Journalistförbundets medlemmars arbetsförhållanden, uppsägningar och arvoden ökade i fjol jämfört med året innan.

Kopiosto säkerställer att man får ersättning då verk och tv-program kopieras

Med sina heltäckande användningslicenser säkerställer Kopiosto att den kreativa branschen får de ersättningar den har rätt till för användningen av verk.

Marja Honkonen är Journalistens nya chefredaktör

Marja Honkonen, magister i samhällsvetenskaper, är Journalistens nya chefredaktör. Hon inleder sitt arbete genast.