Generell / 17.12.2021

Journalistförbundets nya arbetslöshetskassa A-kassan inleder sin verksamhet i januari

Den nya arbetslöshetskassan A-kassan där också Journalistförbundets medlemmar kommer att vara försäkrade inleder sin verksamhet vid årsskiftet. A-kassan är resultatet av fusionen mellan Finka, Industrins a-kassa och Byggnadsbranschens a-kassa. A-kassan inleder sin verksamhet den 1 januari 2922. Den öppna arbetslöshetskassan A-kassan kommer att vara en av Finlands största arbetslöshetskassor med över 190 000 medlemmar. Av dig som är medlem i Journalistförbundet och i Finka krävs inga åtgärder. Medlemskapet i arbetslöshetskassan fortsätter automatiskt i den nya arbetslöshetskassan. ”En stor kassa ger trygghet och gör att det är lättare att planera framtiden. För oss är det väsentliga i fusionen att vi kan trygga medlemmarnas servicenivå", säger Journalistförbundets ordförande Hanne Aho. A-kassans kontaktuppgifter från och med 1 januari 2022:

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.