Generell / 24.05.2018

Journalistförbundet anställer jurist

Journalistförbundets intressebevakningsenhet anställer en jurist till ett fast anställningsförhållande. Skicka din ansökan senast den 2 juni 2018.
Finlands Journalistförbund är en facklig organisation som försvarar journalistik och yttrandefrihet och som bevakar journalisters intressen. Förbundet har 14 500 medlemmar. Bland dem finns journalister, fotografer, grafiker, förlagsredaktörer, kommunikatörer med flera. Journalistförbundet bevakar både både anställdas och företagares intressen. Till en av våra nyare medlemstjänster hör andelslaget Medielaget. Vi anställer nu en jurist till vår intressebevakningsenhet.
Jurist – jobba hos oss
Vi förväntar oss att du kan jobba självständigt och i tätt samarbete med andra. Arbetet inleds senast i början av augusti. Till ditt specialområde hör Yles kollektivavtal, jämställdhetsfrågor och frågor som berör visstidsanställningar och korta inhopp. Du deltar också i intressebevakningsenhetens gemensamma uppgifter, till exempel i juristjouren. Läs mer om jobbet här. Skicka din ansökan med lönesanspråk före den 3 juni 2018 till intressebevakningsdirektör Petri Savolainen: petri.savolainen@journalistiliitto.fi För ytterligare information, ring Petri Savolainen, tfn. (050) 534 2485 (onsdag 30.5. kl. 9-11 och fre 1.6. kl. 9-11) och e-post petri.savolainen@journalistiliitto.fi

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.