Nyheter / 31.01.2017

Jobba som frilans för Yle?

Ny tidpunkt! Den 11 april februari ordnas en informationsträff för frilansar och visstidsanställda som vill jobba för Yle. Evenemanget ordnas 11 april  klockan 15–17 på Yle (RTI husets auditorium). Evenemanget riktar sig både till beställare och producenter och till frilansar. På träffen behandlas bland annat följande frågor:
  • Hur gör man för att erbjuda idéer för inslag eller artiklar åt Yle.
  • Är du producent på Yle och köper inslag av frilansar – vad ska du tänka på?
  • Vem ska man kontakta?
  • Hur gör man för att gå över från timanställd till frilans på Yle?
  • Hur kan man jobba för Yle via det nya andelslaget Medielaget och hur gör man om man är egenföretagare?
I en panel medverkar: Minna-Mari Parkkinen, Alex Fager och Sampo Mäkelä från Yle. Det blir även fler panelister – vilka de är klarnar i början av april. FAO:s förtroendeman Ingrid Svanfeldt leder diskussionen. På plats finns också Medielagets verksamhetsledare Maiju Mitrunen, Arto Nieminen från Rundradions programarbetare och Yles HR-chef Sami Toiviainen. Evenemanget hålls på finska men du kan ställa frågor på svenska.  Servering från och med kl. 14.30. Anmäl dig via webblanketten här: https://www.rttl.fi/tapahtumat/ilmoittaudun-freetyo-ylessa-tila/ Texten redigerad 9.2.2017 på grund av ny tidpunkt. Evenemanget är flyttat framåt från det ursprungliga datumet 15 februari.  

Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.