Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Heli Saarela

Hanne Aho fortsätter som ordförande i ONM:s understödsförening

Journalistförbundets ordförande Hanne Aho fortsätter som ordförande för Opinionsnämnden för massmediers understödsförening (Jusanek) 2022.

I understödsföreningens styrelse fortsätter även Timo Huovinen som är chef för Yles journalistiska etik och standard och Mikko Hoikka som är chef på Medieförbundet.

På sitt möte 30 november valde understödsföreningen Jusanek följande personer till opinionsnämndens medierepresentanter för mandatperioden 2022–2024: frilansjournalisten Jani Tanskanen från Jyväskylä som jobbar för Yle och som suppleant Savon Sanomats journalist Asta Tenhunen från Kuopio.

Opinionsnämnden för massmedier har förutom ordförande åtta medlemmar som representerar medierna och fem medlemmar som representerar publiken. Mediernas representanter väljs på understödsföreningens höstmöte på basen av understödsföreningens förslag. Publikens representanter väljs av ONM på basen av en öppen ansökan.

Läs mer på ONM (30 november 2021): JSN sai uusia median edustajia kaudelle 2022-2024