Nyheter / 26.05.2016

Förhandlingsresultat i Yle- och Yhtyneet-avtalet

Journalistförbundets styrelse beslöt på torsdag morgon (27 maj) att man föreslår att Journalistförbundets fullmäktige godkänner förhandlingsresultaten för Yle- och Yhtyneet-avtalen.

Förhandlingsresultatet gäller Yles programarbetare, personer som omfattas av Yhtyneet-avtalet samt översättarnas separata avtal.

Förhandlingsresultat har varken nåtts i pressens förhandlingar eller i förhandlingarna som gäller förlagsredaktörernas avtal. Journalistförbundets vårfullmäktige kommer därför inte att behandla pressens eller förlagsredaktörernas avtal. Information om hur och när förhandlingarna fortsätter ges senare.


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.