Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Förbered dig för höstens karriärrådgivning

Den 13 september kör karriärrådgivningen igång igen.Karriärrådgivningen är öppen för alla medlemmar i förbundet och lämpar sig både för dig som nått högt i karriären och för dig som letar efter en ny riktning.
Karriärrådgivningen inleds med ett en timmes långt webbsänt seminarium onsdagen 13 september klockan 17.00. Du får höra med om rådgivningen och kan ställa frågor i chatten.

Efter det webbsända seminariet inleds en fyra lång veckor webbrådgivning vars teman är: 1) arbetssökning, 2) karriär och kunskap, 3) välmående. Välj ett tema eller varför inte alla tre!
När du genomfört åtminstone en webbutbildning får du delta i utlottningen av en plats till personlig telefonrådgivning. Sammanlagt 89 platser delas ut. (Observera att eventuella moduler som avlagts under våren inte tas i beaktande.)

Anmäl dig till webbseminariet och till webbutbildningen (-utbildningarna) på webbplatsen https://www.urapalvelut.fi/journalistiliitto.
På webbplatsen hittar du ytterligare information om karriärrådgivningen. För anmälningen behöver du ditt medlemsnummer som finns på presskortet.

För att kunna delta i karriärrådgivningen bör du vara medlem i Journalistförbundet. Din medlemsavgift ska också vara betald. Anmäl dig till karriärrådgivningen först efter att du betalat eventuella försenade medlemsavgifter. Medlemsavgiften bör synas på förbundets konto senast 9 september.

Webbutbildningen i ett nötskal:

1) Arbetssökning
Slipa ditt varumärke. Du lär dig presentera dina kunskaper i ett kortfattat och kärnfullt tal. Du lär dig skriva en arbetsansökan och att utnyttja nätverket Likedin.
2) Karriär och kunskap
Styr din egen karriär och skriv din egen berättelse. Genom dina egna erfarenheter lär du dig känna igen dina styrkor och du hittar lättare nya vägar i ditt arbetsliv.
3) Välmående
Vad gör dig lycklig – i din vardag och i ditt arbetsliv? Hur kan du förbättra ditt eget välmående? På kursen lär du dig att tänka positivt och att fördela dina egna krafter.

För  ytterligare information, kontakta Nina Porra, nina.porra@journalistiliitto.fi.

(Samma info på finska hittar du här.)