Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Finkas tidigare kassachef dömd för grov förskingring

Arbetslöshetskassan Finkas tidigare kassachef har dömts för grov förskingring, skriver tidningen Journalisten. Domen är åtta månader villkorligt fängelse.

Den tidigare kassachefen dömdes också att betala 13 000 euro i ersättningar och rättegångskostnader åt sin tidigare arbetsgivare samt 3 300 euro till staten.

Helsingfors tingsrätt gav sitt beslut måndagen 7 januari. Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Den tidigare kassachefen försnillade under 2016 och 2017 sammanlagt 93 292 euro av arbetslöshetskassans medel. Den tidigare chefen har redan tidigare betalat tillbaka en stor del av summan. I mars 2018 ålade tingsrätten den tidigare chefen att återbetala återstående del av de försnillade medlen, runt 36 000 euro.

Arbetslöshetskassan Finka betjänar bland annat de medlemmar i Journalistförbundet som hör till en arbetslöshetskassa. Finka har sammanlagt kring 27 000 medlemmar. De ekonomiska oegentligheterna har inte påverkat de förmåner som kassan betalat.

Texten ovan är ett svensk sammandrag av Marja Honkonens artikel i Journalisten