Nyheter / 04.11.2016

Anmäl dig till Mediespråk 2017

Seminariet Mediespråk som sedan 2004 ordnats på Academill i Vasa åker nu till havs. Mediespråk 2017 ordnas nämligen som en Stockholmskryssning.

Att arrangörerna, Svensk Presstjänst och Språkörat, valde ett nytt koncept beror på flera saker, enligt Patrik Stenvall som är ordförande för Svensk Presstjänst. Bland annat fanns det inte lika starka motiv att ordna seminariet i Vasa efter att Stiftelsen för Åbo Akademi meddelat att man inte längre understöder 40 studenters medverkan.

Priset för seminariet var i år 250 euro. Nästa år är priset 300 euro.

”Det blir billigare för en del deltagare eftersom rese- och logikostnader faller bort”, säger Stenvall.

För att arrangemangen ska lyckas ekonomiskt krävs att så gott som alla 150 platser fylls.

”Vi testar ett år och får se hur det fungerar”, säger Stenvall.

Bland föreläsarna på Mediespråk 2017 finns journalisterna och författarna Lisa Bjurwald och Björn Häger. Bjurwald berättar om projektet Blankspot, Häger om hur journalistiken kan rädda sig själv.

Mediespråk ordnas 19–21 januari 2017. Den som vill vara med bör anmäla sig senast 14 december 2016. Mer info om seminariet samt en länk till anmälningsböanketten hittar du på Mediesprak.fi.

Texten  har ursprungligen publicerats i tidningen Journalisten.


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.