Nyheter / 25.08.2016

Anmäl dig till Journalistikdagen

Journalistförbundets största evenemang Journalistikdagen ordnas i år den 14 oktober i Paasitorni i Helsingfors.

programmet finns bland annat följande teman:

  • Mediehusens ekonomi
  • Hybridjournalisten etiska utmaningar
  • Journalistik och politik
  • Journalister som tvingats på flykt
  • Faror
  • Yttrandefrihet och datasäkerhet
  • Senaste nytt om Journalistförbundets andelslag
  • Karriärrådgivningsklinik och arbetssökningsklinik.

Pris för förbundets medlemmar: 50 euro (25 euro för medlemmar som är studerande, arbetslösa eller pensionärer). Pris för icke-medlemmar: 150 euro. I priset ingår programmet, morgonkaffe, lunch och eftermiddagskaffe. Jokes, Stiftelsen för journalistisk kultur, beviljar stipendier för rese- och logikostnader för medlemmar som har lång väg tll seminariet. Mer info på www.jokes-saatio.fi

Anmäl dig på webblanketten på Journalistikdagens webbplats.

Kom ihåg: Platserna delas ut enligt den ordning man anmält sig. Anmälan är bindande.

Efter att du fyllt i anmälningsblanketten får du e-post med en bekräftelse på din anmälan samt information om betalningen. När du betalar din deltagaravgift bör du skriva in ditt namn i meddelandefältet. Eventuella avbokningar skickas till:  jp(a)journalistiliitto.fi. På Journalistikdagens webbplats finns också en faktura i pdf-format som du kan skriva ut och ge din arbetsgivare ifall det är den som betalar din deltagaravgift. Journalistförbundet skickar ej fakturor. 


Krav: Journalister bör kunna rapportera från Gaza

I juni samlades kring hundra medlemmar i Journalistförbundet och i Reportrar utan gränser på Medborgartorget i Helsingfors för att ta en bild som symboliserar alla de journalister som dött i kriget i Gaza.

Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.