Generell / 14.09.2022

Vem ska premieras med Journalistförbundets förtjänsttecken?

Nyt on aika ehdottaa Journalistiliiton ansiomerkin saajia. Kuva: Heli Saarela Bild:
Nu är det dags att lämna in nomineringar till vem som borde premieras med Journalistförbundets förtjänsttecken. Lämna in din nominering senast 3 oktober 2022. Journalistförbundets fullmäktige delar årligen, i samband med höstmötet, ut förbundets förtjänsttecken till medlemmar som gjort något utöver det vanliga. En grund för att få utmärkelsen är "förtjänstfull verksamhet för förbundet". Förtjänsttecknet brukar ibland ses som ett pris på ett "livsverk" men utmärkelsen är inte enbart till för dem som avslutat sina förtroendeuppdrag. Förbundet strävar efter att årligen dela ut flera förtjänsttecken men de delas inte ut automatsikt till alla som nominerats. Det lönar sig att satsa på goda motiveringar! Förslag på vem som borde motta utmärkelsen kan skickas in av medlemsföreningar, avdelningar, fackklubbar och av enskilda medlemmar. Det är förbundets styrelse som fattar beslut om förtjänsttecknen. Förslagen skickas senast 3 oktober. Fyll i din nominering på webblanketten.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.