Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Nyt on aika ehdottaa Journalistiliiton ansiomerkin saajia. Kuva: Heli Saarela

Vem ska premieras med Journalistförbundets förtjänsttecken?

Nu är det dags att lämna in nomineringar till vem som borde premieras med Journalistförbundets förtjänsttecken. Lämna in din nominering senast 3 oktober 2022.

Journalistförbundets fullmäktige delar årligen, i samband med höstmötet, ut förbundets förtjänsttecken till medlemmar som gjort något utöver det vanliga.

En grund för att få utmärkelsen är “förtjänstfull verksamhet för förbundet”. Förtjänsttecknet brukar ibland ses som ett pris på ett “livsverk” men utmärkelsen är inte enbart till för dem som avslutat sina förtroendeuppdrag.

Förbundet strävar efter att årligen dela ut flera förtjänsttecken men de delas inte ut automatsikt till alla som nominerats. Det lönar sig att satsa på goda motiveringar!

Förslag på vem som borde motta utmärkelsen kan skickas in av medlemsföreningar, avdelningar, fackklubbar och av enskilda medlemmar. Det är förbundets styrelse som fattar beslut om förtjänsttecknen.

Förslagen skickas senast 3 oktober. Fyll i din nominering på webblanketten.