Generell / 15.01.2020

Topeliuspriset till HBL:s musikjournalist Wilhelm Kvist

Hufvudstadsbladets kulturjournalist Wilhelm Kvist får Topeliuspriset 2020. Bild: Tommy Pohjola. Bild:
Hufvudstadsbladets musikjournalist Wilhelm Kvist granskade i fjol könsbalansen på orkestrarnas repertoar. ”På ett sätt gick en oskuld förlorad i musiklivet efter det”, säger han. Priset delades ut tisdagen 14 januari i Helsingfors i samband med ett seminarium om trovärdighet i media. Bakom priset står Finlands svenska publicistförbund och Svenska Folkskolans Vänner. Topeliuspriset ges ”för en aktiv pågående journalistisk gärning till en person som visat betydande skicklighet i sitt journalistiska värv, bestående av såväl originalitet, civilkurage som finess”. Prissumman är 7 500 euro. Läs en intervju med Wilhelm Kvist i Journalisten.

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.