Nyheter / 27.03.2012

Talentumin yt tuotti pahaa jälkeä

Talentumin toimituksista irtisanotaan kolme henkeä, joista kaksi Tekniikka&Taloudesta ja yksi MikroPC-lehdestä. Kirjankustannuspuolella irtisanomisia tuli kuusi, mitä pääluottamusmies Marko Laitala pitää rajuna.

”Muissa lehdissä jätetään muun muassa budjetoituja rekrytointeja tekemättä, minkä lisäksi tulee eläköitymisiä. Erilaisia osa-aikaistuksia toteutetaan 6-7 kappaletta, jolloin työtuntien määrä erityisesti Tekniikka&Taloudessa vähenee. Taiton ulkoistamisen mukana Talentumista lähtee noin seitsemän henkeä”, Laitala kertoo.

Yt-kutsun tullessa Talentumin sisällä oli juuri käynnissä iso kehitysprosessi, jossa toimituksia yhdistettiin, lehtiä uudistettiin ja muodostettiin erillinen  ulkoasuryhmä.

Laitalan mukaan työvoiman tuntuvat supistukset eivät ainakaan helpota näitä operaatioita, kun tekeillä on yksi suuri lehtiuudistuskin.

”On pakko tinkiä, koska porukan ja työtuntien vähetessä kaikkea ennen tehtyä ei voida saada aikaan.”

Laitalan mielestä työntekijöiden puolella ei voi olla syytä tyytyväisyyteen silloin, kun joudutaan irtisanomisiin ja osa-aikaistuksiin.

”Lopputulos näyttäisi toki olevan parempi kuin aluksi pelättiin. Yritimme oikeasti löytää säästöille vaihtoehtoja ja joissakin asioissa myös onnistuimme. Säästetyt eurot vähensivät irtisanomisia ja osa-aikaisiksi siirtyneet pelastivat useita työpaikkoja oman taloutensa kustannuksella. Heitä voimme siitä nöyrästi kiittää.”

Talentum on nyt käynyt kymmenen vuoden jaksolla viidet ja kuudessa vuodessa neljät yhteistoimintaneuvottelut. Edelliset kaksi aloitettiin kuukauden välein keväällä 2009.

”Meiltä ei tarvitse enää kysyä, joko tämä riittää. Yt:n jälkeen henkilöstö on aina aivan uuvuksissa ja rikki. Irtisanottujen tuntoja ei tarvinne arvuutella”, Marko Laitala sanoo.

PV

 


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.