Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

ÄNDRING: Svenska seminariet skjuts upp

Journalistförbundets svenska seminarium skjuts upp. Enligt planen skulle seminariet ordnas 28–29 januari 2022 i Helsingfors. På grund av det försämrade coronaläget skjuts seminariet upp. Vi meddelar om ett nytt datum så fort som möjligt.

Följande info gäller allmänt för seminariet:

Seminariet är dels facklig utbildning, dels en möjlighet för medlemmarna att träffa kolleger från hela landet.  Mer info kommer senare.

Det svenska seminariet brukar bjuda på föreläsningar, panelsamtal och en möjlighet att höra hur det står till på de andra redaktionerna och för frilansarna runt om i landet.  Alla svenskspråkiga medlemmar i förbundet är välkomna! Inbjudan gäller med andra ord studerande, frilansar, företagare, anställda, inhoppare med flera.

Seminariet är gratis och förbundet står för logi och för rimliga resekostnader.

På grund av coronapandemin ordnades inget seminarium 2020 eller 2021. I stället satsade förbundet på podcasten Jpodden, som bjudit på samtal om journalistik, litteratur, fotojournalistik och ledarskap.  Jpodden är också en del av Journalistförbundets 100-årsjubileum.

Ifall du har önskemål gällande programmet på svenska seminariet kan du e-posta Lina Laurent som ansvarar för programmet (lina.laurent (snabel-a) vintermedia.fi).  Anmälan öppnar senare och programmet publiceras på Journalistförbundets webbplats så fort det är klart.

OBS: Texten ändrad 30.11.2021. I texten tillagt info om att seminariet skjuts upp.