Nyheter / 03.10.2016

Stoppa kaoset – kom på chefsdag

Journalistförbundets och mediernas centralförbunds traditionella chefsdag ger dig verktyg att få ordning i det kreativa kaoset. Utbildningen, som är på finska, riktar sig till personer på redaktionerna med chefsuppdrag. Du får stöd av andra med liknande arbetsuppgifter och verktyg att skapa nytt och jobba med ditt team i en tid av förändring. Bland utbildarna finns Marja Aarnipuro, Ville Seuri ja Matti Lintulahti.

Programmet finns på journalistförbundets webbplats. Mediernas centralförbund tar emot anmälningarna. Anmäl dig senast 14 oktober. För ytterligare information, kontakta FJF:s utbildningsombud Nina Porra, nina.porra(at)journalistiliitto.fi eller Johanna Varis på MCF johanna.varis(at)vkl.fi.


Nedskärningar inom mediebranschen underminerar Finlands säkerhet

De planerade nedskärningarna inom Yle och på annat håll i mediebranschen kan påverka Finlands säkerhet och försörjningsberedskap, säger Finlands Journalistförbund.

Redaktionsavdelningarna får mer pengar för sin verksamhet

Journalistförbundets redaktionsavdelningar får mer pengar för sin verksamhet från och med januari 2025. Avdelningarnas grundbidrag höjs med 30 procent.

De premierades för sina insatser för förbundet

I samband med Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte delade förbundet ut utmärkelser för årets organisationsgärning och för en insats som gjorts för arbetsplatsgemenskapen.